top of page

Löfte och affärsvillkor

Mitt löfte till dig

En bra voice-over får din publik att lyssna på ditt budskap och i bästa fall känna, lära och göra därefter. Det är mitt jobb att hjälpa dig nå just det (och gärna överträffa dina förväntningar på kvalitet och service längs vägen). För att vi båda ska bli nöjda förutsätter jag att du har läst och godkänt affärsvillkoren innan beställning. 

 

"100% nöjd"-garanti

 

Jag garanterar att jag läser in ditt manus korrekt och rättar mindre felstavningar. Vi tar om utan extra kostnad så länge projektet inte ändras radikalt i tid eller omfattning. Om du ändrar manus mitt under påbörjad inspelning tillkommer en mindre avgift. Omtagningar vid felläsning, feluttal eller liknande ingår i priset. Min garanti förutsätter att jag får tydliga regianvisningar. 

Sekretess

 

Allt du delar med dig av (manus, videor, information, och liknande) betraktas som sekretessbelagt. Vill du upprätta ett separat sekretessavtal går det också bra.

Gratis röstprov


För att du ska få en bra bild av hur jag låter kan jag läsa in ett gratis röstprov. Skicka en kort text med regianvisningar till hello@juliusguldbog.se så läser jag in den utan kostnad och skickar som MP3. Om du använder röstprovet i ditt färdiga projekt räknas det som beställning och kommer faktureras.

Regissera online


Säg till om du vill följa och regissera inspelningen via Zoom (eller liknande) som om du vore i studion. 

Offerter

Alla offerter inom Sverige ges i svenska kronor (SEK) med 25% tillkommande moms på fakturabeloppet. Offerten avser själva inläsningen. Allt annat arbete räknar jag som tilläggstjänster. Detta gäller omfattande uppklippning och namngivning av ljudfiler, korrekturläsning, tajming till video, faktakoll samt mastring. Kontakta mig för en offert giltig i 30 dagar.


Filformat och leverans

Så här går leveransen till:

  • Ladda ner den färdiga inspelningen från min Dropbox.

  • Standard filformat är WAV MONO 16 bit 48 kHz (eller enligt önskemål).

  • Ljudfilen levereras renklippt från misstag och tydliga munljud i en sammanhängande fil.


Nyinspelning av redan inspelad text

Jag garanterar att jag läser in texten 100% rätt. Om din text måste spelas in igen på grund av en stor manusändring (eftertillägg) så räknas inspelningen som ett nytt uppdrag till reducerat pris.

Mängdrabatt och cut-downs

 

Om du behöver flera snarlika versioner av samma text inspelade vid samma tillfälle erbjuder jag mängdrabatt. Samma gäller om du planerar att dela upp en längre inspelning i en eller flera kortare versioner (så kallade "cut-downs"). Hör av dig så återkommer jag med mer detaljer.

Nyttjanderätt och annonsering

För de allra flesta inspelningar ingår obegränsad nyttjanderätt i avtalad organisk media. För reklam eller information med betald placering (TV, online och radio) eller sponsring på sociala medier erbjuder jag mot extra ersättning en nyttjanderätt på 12 månader i avtalade medier. Tolvmånadersperioden räknas från första användningsdatum. Mot extra ersättning kan jag förlänga och utöka nyttjanderätten efter dina behov.

Om du vill köpa loss rättigheterna till inspelningen för nyttjanderätt i avtalade medier för evigt tillkommer en extraavgift (detta kallas på engelska för "total buyout”). 

Godkännande

 

En beställning anses vara godkänd för fakturering när den publicerats, godkänts av kund eller om respons uteblivet inom fem arbetsdagar efter leverans.

Efter publicering


Jag har rätt att använda publicerad inspelning som arbetsprov/referens om inget annat avtalats.

Text-to-speech, talsyntes och AI


I speciella fall kan jag tillåta användandet av min inläsning som underlag för talsyntes och TTS eller träningsunderlag för AI och maskininlärning. Detta måste avtalas skriftligt för att tillåtas och kostar extra. Misstanke om missbruk av mina röstinspelningar polisanmäls.

Vid tvist mellan parterna

I första hand försöker vi reda ut ett eventuellt problem enligt allmän branschpraxis. Allvarliga tvister ska slutligt avgöras enligt svensk lag vid allmän domstol.

Vilken part handlar jag med?


VOCUSPOCUS PRODUCTIONS AB, organisationsnummer 559154-0157, med adress Kungsladugårdsgatan 36b Göteborg, Sverige, är den juridiska person som ansvarar för verksamheten.

 

bottom of page